Hotel **** In Spirit - Rožnovské pivní lázně

OD HISTORIE PO SOUČASNOSTmilujeme kvalitu

Milujeme kvalitu!

Rozhodli jsme se vrátit pralinkám skutečnou chuť.

Rožnovský pivovar na přelomu 19. a 20. století voněl nejen pivem, ale i čokoládou. Paní Málková, rozená hraběnka Anna Kammel von Hardegger, byla vyhlášenou cukrářkou a pro svého manžela, sládka a majitele Rožnovského pivovaru připravovala jen to nejlepší. Její přístup na habsburský dvůr jí navíc přinášel spoustu inspirace. Její dochované deníky a recepty, které rodina střeží jako oko v hlavě více než 100 let, nám byly a jsou úžasným zdrojem informací.




ochutnávka zdarma

Ochutnávky zdarma

V naší čokoládovně poctivě vlastnoručně vyrábíme celou řadu pralinek a čokoládových specialit dle rodinných receptur, které se dochovaly od přelomu 19. století. Stabilizátory a umělé barviva v těchto specialitách však nenajdete. Použita je pouze kvalitní 64% čokoláda z Ekvádoru a 72% čokolády z Indonésie, ovocné pasty ze skutečného ovoce a jediným stabilizátorem je cukr. Zdobíme ořechy, lyofilizovaným ovocem nebo bylinkami z Valašska. 

Navštivte naši čokoládovnu a ochutnejte čokoládové speciality. Každý den pro Vás máme připraveny ochutnávky zdarma. Naše kolegyně z dílny čokoládovny Vám rády odprezentují jednotlivé čokoládové speciality a sebou si pak odnesete také pralinku na památku. Můžete vybírat z klasických druhů čokolád, pralinek a lanýžů, ale také ochutnat netradiční kombinace čokolády s různými druhy bylinek, ovoce a ořechů či dalších surovin typických pro Valašsko.



naše nabídka

Pralinky paní Málkové

Naše ručně vyráběné pralinky obsahují pouze vysokoprocentní čokolády z Ekvádoru či Indonésie. Plníme je ganachemi nejrůznějších chutí, které vytváříme podle sezóny i podle aktuálních nápadů. K výrobě nám stačí jen smetana, čokoláda, ovoce, ořechy, bylinky, alkohol a různá koření – aromata ani stabilizátory u nás nehledejte.

Ochutnejte pralinky takové, jaké mají být: žádná tlustá vrstva čokolády s minimem náplně, ale naopak tenká čokoládová krusta, aby vynikla chuť lahodné ganache. Na pralince totiž není nejdůležitějšípouze chuť čokolády, ale především to, co se skrývá v ní.

 



Hraběnčiny lanýže

Tato vybraná delikatesa, jakou lanýž bezesporu je, si zaslouží jen ty nejlepší suroviny. Proto je vyrábíme ze 64% čokolády z Ekvádoru. Aby vznikl původní lanýž francouzský, stačí k čokoládě přidat jen smetanu. Vytvarováním poté vznikne roztomilá kulička, která je natolik jemná, že se okamžitě po kontaktu s vaším jazykem začne rozpouštět.

Toužíte-li ale po ještě delikátnějším zážitku, ochutnejte náš nejjemnější lanýž švýcarský, plný smetany a másla.

Naše lanýže můžete ochutnat v nejrůznějších variantách: od klasického typu obaleného v kakau, přes lanýže s lehkým nádechem koření, až po speciální řadu lanýžů obalených v bylinkách. A protože jsme v pivovaře, minout nesmíte ani pivní lanýž obalovaný v chmelu!

A proč se vůbec lanýže nazývají stejně jako ony legendární houby? Až nás navštívíte, klidně se zeptejte, rádi Vám tento zajímavý příběh povyprávíme.



Rothschildovy a lámané čokolády

Jak by měl vypadat ideální dárek z čokoládovny? Krásná krabička plná pralinek jistě potěší, ale co takhle čokoláda, která svým luxusním zdobením připomíná umělecké dílo?

Naše Rothschildovy čokolády zdobíme nejrůznějšími druhy ořechů, lyofilizovaného ovoce a sušených bylinek. Na závěr vždy přidáváme chmelovou šišku, aby bylo jasné, že čokoláda pochází z pivovaru.

Vše je samozřejmě ruční práce, takže každá naše čokoláda je originál. Dvě stejné určitě nenajdete. 

Říkali jste si někdy, že klasická tabulka čokolády je příliš velká, a že byste nejraději ochutnali od všeho jen jednu kostičku? Právě pro Vás jsme připravili naši širokou nabídku lámaných čokolád! Ulomíme Vám takový kousek, jaký si budete přát, a namixujeme Vám je klidně všechny najednou.

Náš výběr vskutku není malý: ochutnat můžete jak klasičtější varianty s oříšky, tak i oblíbené jemně kyselé čokolády sypané lyofilizovaným ovocem, ale i speciality jako mléčnou čokoládu s kardamomem, tmavou 72% čokoládu s praženým sezamem či bílou čokoládu se zeleným čajem.



Čokoládové speciality

Z čokolády nemusejí být jen pralinky. Jde o zázračnou surovinu, ze které lze vykouzlit spoustu jiných dobrot – některé z nich jsou klasické, jiné o něco více neotřelé.

V naší čokoládovně naleznete různorodé čokoládové speciality. Naše marcipánové speciality obsahují zásadně marcipán s minimálně 50% podílem mandlí, v nugátu zase naleznete přes 40 % lískových oříšků. Že někdy máte chuť na nugát i marcipán najednou? Úplně vám rozumíme, proto jsme vytvořili naši Rothschildovu kouli!

Nesmírně oblíbené jsou naše tyčinky, které obsahují stejný typ náplně jako pralinky, jen jsou zkrátka větší. Do čokolády namáčíme i různé druhy ovoce, ať už jde o speciální sušené španělské fíky či plátky pomerančové kůry, kterou si sami kandujeme.  Ochutnáte také čokolády oceněné jako nejlepší čokoláda na světě nebo exkluzivní zlatou čokoládu, která se vyrábí ze zkaramelizovaného cukru. Věřte nám, že po jejich ochutnání si je zamilujete…




© 2019 - 2024 Hotel In Spirit

PHP & HTML by Sparrow Soft



Administrace
KONTAKT

Areál Rožnovského pivovaru
Pivovarská 6
756 61 - Rožnov pod Radhoštěm

 +420 601 171 083
 +420 703 391 901
 recepce@inspirithotel.cz